Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=5 limit 1)

Дарения

Можете да подкрепите усилията на фондация По-диви Родопи за общото устойчиво развитие на Източните Родопи или конкретно по приоритети:

Дива природа и биоразнообразие
Компонент Дива природа и биоразнообразие има за цел възстановяването и  и опазването на една от най-добрите диви територии в Европа. Помагаме възстановяването на  основни екологични процеси и насърчаваме устойчивото управление и използване на природните ресурси. Природосъобразното пашуване е сред водещите приоритети в работата ни по възстановяване на природата. Подкрепяме възвръщането в природата на големи диви тревопасни  – елени, тарпани (диви коне), диви кози и зубри, както и природосъобразното пашуване с добре адаптирани редки местни породи като Родопско късорого говедо и Каракачански кон. Наред с тези дейности работим активно и по комуникационна програма за повишаването на осведомеността и участието на местните хора.

Устойчив туризъм
Наши местни партньори са предприемачи от туризма и собственици на биоферми, къщи за гости и хотели, които предлагат на туристите не само настаняване, но екскурзии и други развлечения. Чрез обмяна на опит и специални обучения насърчаваме конкретни местни туристически инициативи за разкриването на „зеленото“ злато на района. Работим  за популяризирането на Източните Родопи като отлична екодестинация на национални и международни туристически изложения.


Направеното от Вас дарение ще допринесе за опазването на дивата природа в Източните Родопи и ще подпомогне за създаването на нови възможности за развитие на местното население, а според българското законодателство дарителите ползват данъчни облекчения.

Банковата сметка на ФондацияПо-диви Родопие в Уникредит Булбанк АД, България:

IBAN : BG95UNCR70001520725754

BIC: UNCRBGSF 

Благодарим Ви за съпричастността и подкрепата!

Ферми и винарни

Винарска изба „Ямантиев“ - Ивайловград Избата е изцяло частна...

Прочети още

Кулинарен пътеводител за Източните Родопи

Знаете ли какво е гюзлеми? Опитвали ли сте заешка баница  или пълнена тиква...

Прочети още