Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=5 limit 1)

Каузи на сдружение Нови перспективи за развитие

Сдружение "Нови перспективи за развитие" е местна организация с нестопанска цел, работеща за устойчивото развитие на Родопите. Описание и цели ВИЖ ТУК.

КАУЗИ за 2021 г., които да подкрепите:

✔ КАУЗА "ТРАНСРОДОПИ": Тази година сме насочили вниманието си към опресняване на маркировката и трасето на Трансродопския маршрут, за което се нуждаем от финансова помощ и подкрепа. Освен чисто финансовите дарения, подкрепа може да бъде даряването на няколко кутии с бяла и червена боя, четки, трион, брадва, гориво за съпътстващия автомобил и други подобни разходи, свързани с поддръжката на планински маршрут. Освен това помощ за популяризиране на веломаршрута "Трансродопи" е винаги добре дошла - статия в някой блог или рекламно каре в онлайн медия допринасят маршрутът да достигне до повече хора, които да карат по него и съответно да отсядат в къщите за гости - част от маршрута, да се хранят в местните кръчми и магазини - част от маршрута и по този начин да подкрепят малкия бизнес в Родопите.

✔ КАУЗА "БОЛЯРЦИ": Втората кауза за 2021 г. е екопътека "Болярци - Перперикон". Екопътеката обновихме изцяло през 2011 г. - трасирахме, маркирахме, нови насочващи табелки и информационно табло. В края на 2020 г. от инфо таблото е останала само дървената конструкция, само една малка табелка и почти никаква маркировка. Пътеката от Болярци е много интересна и е добра алтернатива за посещение на Перперикон, съчетано с пешеходен преход сред красива природа. Освен това е подкрепа за село Болярци, в което има магазин и местните се радват, когато туристите пазаруват от тях преди да поемат нагоре.

✔ КАУЗА "СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ": Болна тема и нерешим на този етап проблем е нарастващото количество битов отпадък, което се трупа по бреговата ивица на язовир Студен кладенец. Целият боклук в язовира нямаме капацитет да почистим, но ще се постараем поне землищата на селата Калоянци и Гняздово да останат сравнително чисти. За целта ще организираме две акции - пролетна и есенна, чиито дати ще обявим допълнително. За почистването са необходими много и здрави чували, ръкавици, дезинфектанти, гориво за моторната лодка и гориво за джипа, извозващ чувалите от брега до контейнера.

Ако имате идея за кауза, която си заслужава да включим - пишете ни.

Всяка кауза подкрепете чрез дарение по сметката ни в Пощенска банка, клон Кърджали:
IBAN: BG84BPBI81701606513236, BIC: BPBIBGSF

Получател: Сдружение "Нови перспективи за развитие"

Основание за превод: Дарение за "Името на каузата"

Благодарим ви, че помагате за устойчивото развитие на Родопите!

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още

Младежки Екоклуб

Опазването на „зеленото злато“ - уникалното биоразнообразие на Източни...

Прочети още