Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id= limit 1)

При Димо Карабоюков в с. Поповец

Димо Карабоюков отглежда лозя (5,15 ха винени и десертни сортове) и люцерна ( 3,91 ха) в района  на с. Поповец, общ Стамболово. Приема целогодишно посетители, но с предварително договаряне. Групите могат да бъдат до десет души. При група минимум от 6 души, цената за резитба или бране на грозде е  5.00 лв. на човек.

Може да се пренощува в къщата на бай Димо за цена:  до шестима посетители -15.00 лв.на човек или три семейства с по едно дете - по 35.00 лв на семейство.

 

Какво може да ви предложи Димо Карабаюков:

Разходка из лозята и разговор за биорастениевъдството и домашното приготвяне на вино - 2.00 лв./човек.

Традиционно приготвяне  на тракийски катми на сач – 0.20 лв.на катма; на тракийска баница, пита или пица в подница с връшник на огнище -10 лв. на продукт (само есенно-зимния сезон, но все още е в проект).

С предварителна заявка:

-чеверме или "Сауш" (агнешко задушено върху бутилки) - 30 лв. за приготвяне, не включва цената на продуктите (само пролетно-летния сезон),  на чешмата при лозето му, в което отглежда грозде по методите на биоземеделието.

-печено или пълнено агне в пещ с дърва - 30.00 лв. 30 лв. за приготвяне, не включва цената на продуктите (само пролетно-летния сезон, но все още в проект).

В къщата на Карабоюкови можете да опитате и:

-закуска – по 3 лв / човек, с традиционни местни ястия и продукти.

-дегустация на традиционно приготвено домашно вино от биологично грозде - традиция от 1930 год.

Димо Карабоюков е словоохотлив човек, който знае много за района и неговото минало. Историята на неговия род също е интересна и той я разказва много увлекателно. В къщата му има запазени много стари предмети и имате чувството, че сте в музей. В стаите за гости на втория етаж  можете да почувствате като в миналия век.

 

За връзка с Димо Карабюков:

dikar49g@abv.bg

0887/781022

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още