Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=5 limit 1)

Каузи на сдружение Нови перспективи за развитие

Сдружение "Нови перспективи за развитие" е местна организация с нестопанска цел, работеща за устойчивото развитие на Родопите. Описание и цели ВИЖ ТУК.

КАУЗИ за 2021 г., които да подкрепите:

✔ КАУЗА "ТРАНСРОДОПИ": Тази година сме насочили вниманието си към опресняване на маркировката и трасето на Трансродопския маршрут, за което се нуждаем от финансова помощ и подкрепа. Освен чисто финансовите дарения, подкрепа може да бъде даряването на няколко кутии с бяла и червена боя, четки, трион, брадва, гориво за съпътстващия автомобил и други подобни разходи, свързани с поддръжката на планински маршрут. Освен това помощ за популяризиране на веломаршрута "Трансродопи" е винаги добре дошла - статия в някой блог или рекламно каре в онлайн медия допринасят маршрутът да достигне до повече хора, които да карат по него и съответно да отсядат в къщите за гости - част от маршрута, да се хранят в местните кръчми и магазини - част от маршрута и по този начин да подкрепят малкия бизнес в Родопите.

✔ КАУЗА "БОЛЯРЦИ": Втората кауза за 2021 г. е екопътека "Болярци - Перперикон". Екопътеката обновихме изцяло през 2011 г. - трасирахме, маркирахме, нови насочващи табелки и информационно табло. В края на 2020 г. от инфо таблото е останала само дървената конструкция, само една малка табелка и почти никаква маркировка. Пътеката от Болярци е много интересна и е добра алтернатива за посещение на Перперикон, съчетано с пешеходен преход сред красива природа. Освен това е подкрепа за село Болярци, в което има магазин и местните се радват, когато туристите пазаруват от тях преди да поемат нагоре.

✔ КАУЗА "СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ": Болна тема и нерешим на този етап проблем е нарастващото количество битов отпадък, което се трупа по бреговата ивица на язовир Студен кладенец. Целият боклук в язовира нямаме капацитет да почистим, но ще се постараем поне землищата на селата Калоянци и Гняздово да останат сравнително чисти. За целта ще организираме две акции - пролетна и есенна, чиито дати ще обявим допълнително. За почистването са необходими много и здрави чували, ръкавици, дезинфектанти, гориво за моторната лодка и гориво за джипа, извозващ чувалите от брега до контейнера.

Ако имате идея за кауза, която си заслужава да включим - пишете ни.

Всяка кауза подкрепете чрез дарение по сметката ни в Пощенска банка, клон Кърджали:
IBAN: BG84BPBI81701606513236, BIC: BPBIBGSF

Получател: Сдружение "Нови перспективи за развитие"

Основание за превод: Дарение за "Името на каузата"

Благодарим ви, че помагате за устойчивото развитие на Родопите!

Природни феномени

Вкаменената гора   Местоположение: Намира се в землището на село Равен...

Прочети още

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още