Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=23 limit 1)

Заключителна конференция

Заключителна конференция по проект “Портал Европа”

Програма Еразъм+

Дата: 31 януари 2022 г.

Водещ на събитието: Марина Димова

Проект Портал Европа

На 31 януари се проведе заключителна конференция по проект „Портал ЕВРОПА“, изпълняван от Сдружение „Нови перспективи за развитие“ и финансиран по Програма „Еразъм+”, по Ключова дейност 3 „Подкрепа за реформиране на политиките”. Това е и последната дейност от графика на проекта. Заключителната конференция обобщи работата от проведените модули от обучения „България & АЗ" и „Европа & АЗ".

Проект Европа

Равносметката е: в изнесените обучения взеха участие над 200 млади хора от цялата област, които имаха възможността да посетят различни места, сред които и Българския парламент и да се срещнат с представители на гражданския сектор, местната и държавната власт.

Проект Европа

Бяха припомнени и основните теми на проекта, фокусирани върху работата на институциите, правата на гражданите в България и ЕС, европейско самосъзнание и демокрация, младежко участие и политики. На всяко от обученията бяха проведени и практически занятия, в които всеки участник имаше възможност да развие и защити своя собствена гледна точка по разисквания аспект на младежките потребности в политическите решения, превръщайки се в посланик на демократични идеи. Всички участници имат издаден сертификат “Youthpass”, който се признава като образователен опит в неформалното обучение в цяла Европа.

Проект Европа

Чрез представяне на акцентите от дейностите, обобщени в процеса на осъществяването на проекта, младежите видяха нов подход към различни младежки практики и политики, които оказват най-голямо влияние в съвременното общество.

Проект Европа

За процеса на интеграция на младите хора, като пълноценна част от общността гост-лектор бе български студент, който учи в Холандия и е част от младежкия парламент в град Грьонинген. Поради Ковид ограниченията конференцията се проведе на два етапа, а 30те учстници в неформална обстановка и лични разговори успяха да обсъдят своите виждания и място си на картата на Европа.

Гордост за екипа е споделеното желание на младите за участие в бъдещи проектни дейности на Сдружението.

Проект Европа

Ферми и винарни

Винарска изба „Ямантиев“ - Ивайловград Избата е изцяло частна...

Прочети още

Кърджали

  Звезди искрят над древната Ахрида, родопски неугасващи звезди, а Арда...

Прочети още