Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=23 limit 1)

Семинар България и Аз - трето издание

Младежи опознават европейските принципи по проект “Портал Европа”

Програма Еразъм+

Дата: Януари 2022 г.

Водещ на събитието: Марина Димова

Група от 20 младежи посетиха град Златоград в края на месец януари, а организираният семинар мина под надслов „Европа & АЗ", свързан с Европейския съюз и неговите институции. Материалите за семинара относно европейската парламентарна демокрация и ценностите на европейското гражданство бяха изцяло предназначени за младите хора, участници в проекта. Младежите преминаха през 12 стъпки включващи съдържание като функции на ЕС, какво прави ЕС за всеки един от нас, разширяване на ЕС и отношението със съседите ни, единния пазар, бъдещето на Европа.

Участниците се включиха в уеб базирана ролева игра като отговаряха на различни въпроси, свързани с Европейския съюз и историята му. Интерес предизвика дискусията свързана с различни европейски програми, насочени към младежта и какви са възможностите за включване в тях успешно. Интерактивна игра „Открий разликите“ спомогна за осмисляне на Европейската солидарност и къде срещаме в ежедневието си ЕС.

Проект Проект Европа

Като резултат от обучителния семинар "ЕС & АЗ", участниците подобриха знанията си за гражданската активност, мобилността, заетостта и социалното им включване, като млади европейски граждани. Заедно с това стимулирахме обмен на добри практики с цел насърчаване на младите хора да участват в дейности, свързани с образование, културни и обществени дейности.

В семинара бе предвидена и културна програма с посещение и беседа във взаимното училище в град Златоград, основано през 1872 г., като младежите проследиха пътя на образованието от писането върху с пясък до първия компютър в града.

Обучение се осъществи по проект „Портал Европа“ на Сдружение „Нови перспективи за развитие“, финансиран по Програма „Еразъм+”, КД3 „Подкрепа за реформиране на политиките”.

Защитени зони по Натура 2000

Централно място в политиката на ЕС за опазване на природата и биологичното...

Прочети още

Трансродопи - маршрут за пешеходен и велотуризъм

Маршрутът тръгва от Триград през Кърджали стига до Ивайловград. Връща се обратно...

Прочети още