Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=23 limit 1)

Проект Портал Европа - старт

Старт на проекта Портал Европа

Програма Еразъм

Дата: 2 юни 2021 г.

Водещ на събитието: Марина Димова

Гост-лектор: Антония Костова

Проект Портал Европа

В неформална обстановка се даде старт на младежкия проект „Портал Европа“ на сдружение „Нови перспективи за развитие“, финансиран по програма Еразъм +. Той беше дълго отлаган поради пандемията, но сега екипът на сдружение постави началото му. Младите хора бяха запознати от координатора на проекта Марина Димова, експерт по Гражданско образование, с основните му цели и дейности, които включват осем модулни семинара.

Проект Портал Европа

От обученията „България & АЗ“ участниците ще придобият опит в класифициране и систематизиране на практична информация, оформяне и прилагане на младежки политики в България - нормативни актове, добри практики и възможности за младите в родината им. От обучителните семинари „Европа & АЗ“, участниците ще подобрят компетенциите си за развитие на знанията, мобилността, заетостта и социалното включването им като млади европейски граждани.

Проект Портал Европа

Заедно с това ще се организира обмен на добри практики с цел насърчаване на младите хора да участват в активности, свързани с образование, културни и обществени мероприятия. Дейностите ще се провеждат до края на месец септември 2021 като кулминацията ще е посещението на Българския парламент, ако обстановката позволява.

Проект Проект Европа

Гост-лектор на събитието беше Антония Костова - сътрудник на евродепутата Асим Адемов и младши експерт в Областна администрация. Тя се срещна с 30 ученици от ЕГ „Христо Ботев“, които имат активно изразено отношение към обществени проблеми, европейски въпроси и младежка активност. Гостенката разказа за предизвикателствата в работата си и разясни някои от основните функции както на областна администрация, така и на някои от главните институции на Европейския съюз, със седалище в Брюксел.

Интерес предизвика и възможността пред младите хора да се срещнат с евродепутат и от първо лице да се информират по различни теми, касаещи европейските стратегии за развитие на младежта.

Проект Портал Европа

„Снимай! Не убивай!“ - wildlife пленер

Заедно с партньорите ни от Фотосинтезис Ви каним заедно да уловим красотата...

Прочети още

Какво е Новото тракийско злато

"Новото тракийско злато” (НТЗ) в периода 2009-2014г е българо-холандски проект...

Прочети още