Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

select * from menu_items where id=(select item_id from item_menu where page_id=23 limit 1)

България и АЗ - Белите брези

Семинар "България и АЗ" - дейност по проект "Портал Европа"

Програма Еразъм+

Дата: 29 юли 2021 г.

Водещ на събитието: Марина Димова

Проект Портал Европа

През месец юли организирахме обучение за младежи на тема "България & АЗ"; в комплекс "Белите брези" край Ардино. Събитието бе в рамките на проекта "Портал Европа", финансиран по програма "Еразъм +". Основната тема на дискусията бе младежкото овластяване и обществения живот в България, а във фокуса на разговорите бе ролята на младите хора за развитието на гражданското общество и начините за справяне с апатията като спирачка за активността им.

Проект Портал Европа

Широк дебат предизвика презентацията "Последователна и устойчива младежка политика в България — социални шансове и неравенства". С интерактивни средства младежите се запознаха с формите на държавно управление и начина, по който функционират институциите в България. По време на семинара се проведе и практически модул за споделяне на становища и умения в различни сфери — от екологията до дигитализацията.

Проект Портал Европа

Младежите се включиха в състезание, посветено на спецификата на 28-те области в България, и в ролева игра на тема "Историята на българската държава".

Проект Портал Европа

По време на обученията "България & АЗ" участниците придобиха опит в класифициране и систематизиране на практична информация, оформяне и прилагане на младежки политики в България нормативни актове, добри практики и възможности за младите в страната.

Проект Проект Европа

Младите хора получиха сертификат Үouthpass за валидиране на придобитите умения.

Проект Портал Европа

Проект Портал Европа

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още