Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Въведение в професията на планиснкия водач

Дванадетет бяха участниците в специализирано обучение „Въведение в професията на планинския водач",

обучение

организирано по проект „Новото тракийско злато" в четири поредни седмици от 28 октомври до 19 ноември 2010. Програмата засегна основни теми, разделени в 4 модула - Туризъм, Планинарство, Долекарска помощ и Социална психология.

Пълният курс на обучение за планински водачи трае 9 месеца и се провежда в София от асоциация „Планини и хора". Нашето обучение имаше за цел да даде основни насоки при воденето на туристически групи в планината. Тъй като проекта има за цел да развие алтернативни форми на туризъм в Източните Родопи, по време на обучението бяха взети под внимание специфичните характеристики на нашата планина и акцентът беше поставен върху развитието на екотуризма.

Участници бяха ученици от екоклуб Родопи, екскурзоводи с профил „Археологически

екотуризъм

туризъм", археолози и водачи „Орнитоложки туризъм" от Кърджали и Маджарово. Програмата и лекторите бяха подбрани със съдействието на Българска асоциация за алтернативен туризъм. Всички участници ще получат удостоверения за завършен подготвителен курс. Mясто на провеждане - семеен хотел Трифон Зарезан на язовир Кърджали. Проект Новото тракийско злато се финансира от националната пощенска лотария на Холандия.

Исторически забележителности

Дяволският мост (Шейтан Кюпрю) Местоположение: Намира се на около 5 км...

Прочети още

Перперикон – Археологически комплекс

Местоположение: Комплексът се намира на 20 км североизточно от гр.Кърджали,...

Прочети още