Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Предстои прием на проекти за селски туризъм

През ноември се предвижда да бъде обявен прием на проекти за селски туризъм по Мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Това съобщиха експертите от дирекция „Развитие на селските райони” (ПРСР) към Министерството на земеделието и храните (МЗХ) Диана Трифонова и Росен Андреев на дискусия по ПРСР в гр. Стара Загора. Датата, от която ще може да се кандидатства, ще бъде обявена допълнително, съобщава МЗХ.

По мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” от ПРСР  могат да се финансират проекти за развитие на селски туризъм (изграждане на селски къщи, къмпинги и съоръжения и др.; развитие на туристически услуги като спортни атракции и др.), занаятчийски дейности (включително предоставяне на услуги, свързани с участието на посетители в занаятчийски дейности), развитие на социални услуги за населението в селските райони - грижи за деца, за възрастни хора и т.н..

Предстои обявяване на целеви прием на проекти само за определени инвестиции през ноември и по Мярка 121 „Модернизация на земеделските стопанства”, съобщиха още експертите.

Веломаршрут Рудопия

Разработен и маркиран на сдружение "Байкария". 440 км дължина, смесено каране...

Прочети още

Приключения в Родопите

От 2014 г следете актуални програми и приключения в Родопите на...

Прочети още