Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Благовеста от Дивата ферма е биопроизводител на 2020

Вестник "Български фермер" отличи Благовеста Василиева от Дивата ферма като биопроизводител на 2020. Дългогодишният труд на Бети и семейството й е възнаграден с една от най-престижните награди в ежегодния конкурс на агровестника в началото на ноември 2020.
Ние знаем, че зад успеха й се крие къртовски труд и безброй безсънни нощи. Бети многократно е заявявала, че без стопроцентовата подкрепа от съпруга й Николай и четирите им деца, и от брат й Стефан и неговото семейство, нищо от това, което са днес нямаше да бъде постигнато.
Семейството - стопанин на Дивата ферма в село Горно поле, община Маджарово - са подкрепяни през годините по различни европейски програми, включително и по проект Новото тракийско злато в периода 2009-2014г. Трябва да сме горди от факта, че Бети и Николай са сред фермерите в България, чиито резултати са видими и са равностойни на истински постижения. Най-малкото е да се каже, че не е лесно да отглеждаш стадо от 1200 глави добитък. Също и да обработваш месото в преработвателния цех, да ръководиш магазин за биопродукти на пазара "Иван Вазов" в София и да се грижиш за семейната къща за гости в Горно поле. Не един, а няколко резултата, които са взаимосвързани, но и отговорни и предизвикателни за изпълнение. Тези две семейства се справят с тях вече 26 години.

Престижният конкурс е резултат от усилията на екипа на най-авторитетното печатно издание в сферата на земеделието "Български фермер".
Всички отличени производители споделят, че продукцията им получава признание навсякъде по света, но най-свидно за родните фермери е, когато българската публика ги оцени по качество. Радваме се, че Източни Родопи заемат своето достойно място в тази надпревара.

Повече за конкурса и всички отличени производители вижте тук: https://www.bgfermer.bg/Article/9185649

Приключения в Родопите

От 2014 г следете актуални програми и приключения в Родопите на...

Прочети още

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още