Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Холандски посланици на благотворителността са на посещение в Източните Родопи

Със среща с посланика на Холандия Карел ван Кестерен започна посещението на посланиците на благотворителността на Холандската пощенска лотария Рикус Вегман и Саймен Тенволде в България.

Рикус и Вегман са в България до 2 септември, за да видят Източните Родопи и постиженията, направени по българско-холандския проект за устойчиво развитие на района „Новото тракийско злато”. Двамата 27-годишни студенти бяха определени от Лотарията за нейни посланици на 31 март измежду 5 200 кандидати. От 1 юни двете момчета пътуват по света, за да споделят направеното от благотворителните организации и бенефициентите, между които e и „Новото тракийско злато”.

В Източните Родопи двамата младежи ще участват в маркирането на екопътека Маджарово – Черничино по време на обучение за местни туристически водачи и в GPS проследяване на полудиви каракачански коне. Те ще посетят моделната биоферма в с. Тополово, Центъра на лешоядите в Маджарово, дивечовъдното стопанство „Студен кладенец”, районите на предстоящото реинтродуциране на благородни елени и тарпани (диви коне). Рикус и Саймен имат възможност да видят богатото разнообразие на красивите Източни Родопи, да обсъдят потенциала на района като просперираща дестинация за природолюбители и да разкажат после за постиженията на проекта „Новото тракийско злато” в трите му компонента: екотуризъм, биологично земеделие и дива природа.

Източните Родопи са в средата на пътуването на Рикус и Саймен, което обхваща още Бонер, Бразилия, Зимбабве, Танзания, Южна Африка, Испания, Индия, Тайланд, Камбоджа и о. Борнео.

„Снимай! Не убивай!“ - wildlife пленер

Заедно с партньорите ни от Фотосинтезис Ви каним заедно да уловим красотата...

Прочети още

Екопътеки

Екопътека от Болярци до ПерпериконОбцина Кърджали, Източни РодопиПреди...

Прочети още