Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Имате ли идея за малък бизнес в Източните Родопи - ето възможност да я финансирате

Включете се в лятната програма по предприемачество на Център Ринкър в Кърджали и Хасково - конкурсът, който осигури стартовото финансиране за Слънчевата ферма в село Тънково - един от членовете на мрежата на Новото тракийско злато! Ринкър

За първи път тазгодишното издание на конкурса на център Ринкър предлага подготовка на бизнес идеи по места. Експерти и успешни предприемачи идват на място в Кърджали и Хасково, за да се срещнат лично с вас и да се запознаят с бизнес идеите ви и да ви покажат пътя, по който да ги развиете и подготвите за големия конкурс наесен.

В началото на юли започват обученията по лятната програма за предприемачи на Център Ринкър. Кърджали и Хасково са два от четирите области (заедно с Благоевград и Силистра), където трябва да се развива бъдещият ви бизнес, за да се включите в програмата. Участието е безплатно, а записването става чрез изпращане на писмена заявка. Все още има свободни места.

Конкурсът на център Ринкър преминава през няколко етапа:

През юли екип от експерти ще обучава напълно безплатно кандидатите и в продължение на няколко дни ще работи на място в Хасково и Кърджали с тези, които искат да развият своя нов бизнес. Това е подготвителният етап, в който обученията са както следва:

  • в Кърджали - на 14-15 юли Ринкърс 2
  • в Хасково - на 27-28 юли

Там участниците ще разгледат приложимостта на своята идея и основните предизвикателства пред нейното осъществяване и с малко теория и повече практика ще започнат да структурират своя бизнес план.

Следващият етап е през септември, когато експерти ще консултират индивидуално разработените идеи.

Най-добре подготвената идеята и най-мотивираният екип - по един за всяка област - ще получат директен достъп и покриване на разходите за пътни и настаняване за участие в конкурса на Център Ринкър в София (октомври-декември 2017 г). В големия Ринкър конкурс всички идеи от цяла България (около 15 на брой) се състезават за стартово финансиране от 20 000 лева. Три от тях ще получат финансиране, за да превърнат своята идея в работещ бизнес.

Поканени са за участие предприемачи, производители, земеделци, търговци - без ограничение, Обучение Ринкърса също читалища, нестопански организации, училищни настоятелства с идея за стопанска дейност в полза на идеалните си цели. Очаква се от тях да имат бизнес проект за един от четирите региона - Кърджали, Хасково, Благоевград, Силистра.

Лятната програма "Предприемачество: Възможностите на една ръка разстояние" е специално създадена за хора с бизнес идеи от тютюнопроизводителни региони. Осъществява се от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause. Програмата по предприемачество е част от програма "Забавно лято, грижовна есен 2017", израз на дългосрочната ангажираност на Филип Морис България към хората в регионите, където компанията работи.

Повече ще намерите в сайта на Център Ринкър:
https://www.rinkercenter.org/bg/programmes/predpriemachestvo-na-edna-raka-razstoyanie-2017.html
Следете и страницата във фейсбук и събитията.

За контакт и участие: Павел Панайотов, Център Ринкър
тел. 0886 760 730
ел.поща: pavel@bcause.bg

Фауната на Източни Родопи

Разнообразните естествени местообитания в Източните Родопи са дом за много...

Прочети още

Младежки Екоклуб

Опазването на „зеленото злато“ - уникалното биоразнообразие на Източни...

Прочети още