Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Калояновите къщи в Пелевун - с отворени врати за вас

Откриване на Калояновите къщи

На 10 юни 2015 г открихме Калояновите къщи в село Пелевун - част от мрежата на Новото тракийско злато. На събитието присъстваха кметът на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова, кметът на село Пелевун г-жа Таня Четелязова, отец Александър от Крумовград, както и местни фермери, колеги и приятели на семейство Хускови и Новото тракийско злато. Отец Александър отслужи молитва за здраве и благоденствие на семейството и новото им занимание. Г-жа Овчарова пожела ентусиазмът им за развитие на нови и полезни инициативи да не стихва и дори да заразява останалите млади хора в общината, за да се превърне тя във все по-привлекателна дестинация за туристите.

Пелевун е малко село с около 100 жители, които живеят и се трудят в район с приказна природа. Селото отстои на 8 км от главния път Кърджали - Ивайловград и на още толкова от южната ни граница с Гърция. Тук основният поминък е земеделието - производство на сусам, тютюн, бадеми, отглеждане на крави и овце за месо и мляко и коне за природосъобразна паша и атракция. В мрежата на Новото тракийско злато считаме, че колкото повече туристи посещават Източните Родопи, толкова повече местното население ще припознае селския и екотуризма като алтернатива на някои замиращи производства и ще открие нов път на развитие както за себе си, така и за децата си.

Ние пожелаваме на Миро и Блага и цялото им мило семейство любов - с любов да посрещат гости, с любов да приготвят вкусни гозби, с любов да се грижат за животните и да опазват прекрасната природа на Ивайловградския край. На добър път!  

Инфо за Калояновите къщи ТУК                                      Уебсайт на Калояновите къщи

Откриване на Калояновите къщиОткриване на Калояновите къщиОткриване на Калояновите къщи

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още

Кулинарен пътеводител за Източните Родопи

Знаете ли какво е гюзлеми? Опитвали ли сте заешка баница  или пълнена тиква...

Прочети още