Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Къщата в Мъдрец - ОТВОРЕНА за гости

Къпана баница, пъстърва в керемида, домашен айрян и сладки изкушения очакват гостите на новата къща за гости в мрежата на "Новото тракийско злато" в село Мъдрец, на 16 км от Кърджали и 5 км от Перперикон. Къщата беше официално открита днес, а официален гост на събитието беше районният мюфтия на Кърджали, който отслужи молитва за берекет и хаир и пожела успех в начинанието на собствениците. Семейство Али се свързаха с координаторът по туризъм Михаела Кирчева още през 2009 г и за 5-те години съвместна работа получиха финансова подкрепа, консултантска помощ и участваха в няколко обучения и семинари по проект "Новото тракийско злато". През 2014 г реконструкцията на къщата е завършена и първите гости се наслаждават на комфорта, гостоприемството и хубавата гледка.
Къщата в Мъдрец разполага с 6 стаи за гости, всекидневна, голяма тераса, веранда с гледка към Родопите, просторен навес и зелен двор. Стопаните Севда и Фети произвеждат мед и зеленчуци и купуват млечни продукти, месо и яйца от селото. Пъстървата доставят от Доспат. В стопанисвания от тях микроязовир Мъдрец пък отглеждат шаран и бял амур и предлагат прохладна беседка и място за къмпингуване. В къща Мъдрец са най-важни са домашно приготвените ястия, уютната обстановка и усмихнатите домакини.
Сред гостите, дошли да подкрепят Севда и Фети и да им пожелаят на добър път, бяха и собствениците на Дивата ферма в село Горно поле, къща Тепавицата в село Рабово, фермери от Източните Родопи, роднини и приятели на семейството, както и български и холандски туристи.
Освен къщата в Мъдрец, в мрежата на "Новото тракийско злато" са и къщите в Горно поле, Рабово и Поповец. През септември предстои откриването на две къщи за гости в Пелевун. През 2015 г започва реконструкцията на още една къща за гости в Пелевун, една в Костилково, една в Поточница и още една в Тънково.
Снимки във ФБ ТУК

Птиците в Източни Родопи

Източни Родопи са едно от най-богатите в орнитологично отношение места в...

Прочети още

„Снимай! Не убивай!“ - wildlife пленер

Заедно с партньорите ни от Фотосинтезис Ви каним заедно да уловим красотата...

Прочети още