Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Доброволци от Холандия в подкрепа на екотуризма в Родопите

Холандските младежи Пийтер Дайк и Томас де Гойер подкрепят развитието на екотуризма в дивечовъдния участък „Студен кладенец“, Източните Родопи с доброволен труд в рамките на 3 седмици от 2 до 24 юли 2014. Инициативата е на Новото тракийско злато.

Пийтер и Томас почистиха част от бреговата ивица на язовир Студен кладенец пред двете хижи и обособиха места за барбекю и къмпингуване. Младежите помагат и при обслужването на туристи и гости на стопанството, както и при мониторинга на благородните елени в района. Предстои да подготвят две информационни пана за укритията за наблюдение на животни в Студен кладенец, да почистят площадките пред укритията за наблюдение и снимане на дивата природа, да поправят амбразурите и да маркират една екопътека.

Младежите познават района от 2012 г, когато бяха на тримесечен студентски стаж в Източните Родопи. Тогава те изработиха индивидуално туристическо портофолио за девет къщи и хотели от мрежата на Новото тракийско злато. То беше предоставено на собствениците на английски и български език, за да го ползват за популяризиране на своите места за настаняване и забележителностите в района. Виж новината от 2012 г тук.

Исторически забележителности

Дяволският мост (Шейтан Кюпрю) Местоположение: Намира се на около 5 км...

Прочети още

Фауната на Източни Родопи

Разнообразните естествени местообитания в Източните Родопи са дом за много...

Прочети още