Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Източните Родопи и НТЗ в медиите

Източните Родопи -  красотите на района и неговите гостоприемни хора, са обект на репортажи и статии в българските медии през юни и юли.

 

Те са резултат от пътуването, организирано от проекта „Новото тракийско злато” в периода от 2 до 5 юни 2011, за журналисти от водещи български медии в Източните Родопи и по-конкретно по местата в района, където проектът активно работи в трите си компонента: екотуризъм, биопроизводство и дива природа.

 

Първият репортаж на Дарик радио бе озаглавен «На път за Рая – към Източните Родопи с «Новото тракийско злато».  Радиото излъчи още няколко репортажа – за  биокрави за месо в Източните Родопи, за собственика на моделната биоферма в с. Тополово Касим Арабаджиев, за семейство Бети и Николай Василиеви - стопаните на „Дивата ферма” в с. Горно поле,  за дивечовъдното стопанство «Студен кладенец», за земеделския производител от с. Рабово Петко Ангелов, който отглежда лимец и има къща за гости, както и за възможностите за екотуризъм в язовира „Студен кладенец”.

 

Вестник „Стандарт” помести за Източните Родопи статия на две страници, подчертавайки, че „има маршрут, където всичко е истинско – от хората до гозбите”.  В отделен материал бе разказана историята на проекта „Новото тракийско злато”. Фермерът Петко Ангелов и неговата амбиция да възроди лимеца, древна българска житна култура вдъхновиха журналистката от вестника да напише портрет за него.

 

Списание „Тема” посвети на района на Източните Родопи и неговите непознати дори за много българи съкровища материал от три страници, озаглавен „На Изток от ски рая”.  Заглавието на публикацията в списание «Осем» е «Съкровищница с бъдеще».

 

Две медии поместиха интервюта с Франк Зандеринк, ръководител на «Новото тракийско злато» , за бъдещето на проекта и перспективите пред Източните Родопи да се превърнат в популярна дестинация за екотуризъм – Бинет и Дарик радио.

 

Красивите орхидеи на Източните Родопи впечатлиха много от читателите на в. „Дневник” през юни във фотоисторията на двамата експерти по дива природа и биоразнообрадие в „Новото тракийско злато” Христо Христов и Стефан Аврамов.

Перперикон – Археологически комплекс

Местоположение: Комплексът се намира на 20 км североизточно от гр.Кърджали,...

Прочети още

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още