Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

“Дивият свят на Източните Родопи“ гостува на Хасково

От 7 до 12 април 2014 жители и гости на Хасково могат да видят изложбата “Дивият свят на Източните Родопи”, която представя уникалното биоразнообразие на Източните Родопи. 20-те снимки са изложени във сградата на Младежкия център в Хасково, бул. “България“ 41. Входът е безплатен, от 9 до 18 часа в работни и почивни дни.

“Дивият свят на Източните Родопи“ представя на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и загадъчни насекоми от този красив и малко познат български край. Биоразнообразието на Източните Родопи е едно от най-богатите и запазените в Европа: включва 1962 растителни и 4329 животински вида. Акцент е снимка на дивите коне тарпани, живели някога в Европа и заселени отново в района на Източните Родопи през 2011 година от проекта „Новото тракийско злато“.


Изложбата е организирана от фондация „Новото тракийско злато – България“ в сътрудничество с холандската фондация Кросбил Гайдс, Българска Фондация Биоразнообразие и Българско дружество за защита на птиците.

“Дивият свят на Източните Родопи“ беше представена с голям успех първо в София (април-май 2013), след което гостува в Бургас, Варна, Кърджали, Благоевград, Сливен, в Посетителския и информационен център на Националния парк „Рила“ и в Дирекцията на Природен парк „Беласица“. В началото на тази година изложбата гостува на Пловдив. Жителите и гостите на Кърджали ще могат да я видят на 25 април в Градската градина, където екипът на проекта организира Ден на „Новото тракийско злато“. На 26 и 27 април НТЗ организира Дни на отворените врати в Източните Родопи, като отправя покана към всички да посетят района и да видят с очите неговото биоразнообразие и постигнатото от мрежата на НТЗ. Вижте тук пълната програма на Уикенда: http://newthraciangold.eu/cmsnews.php?nid=453&lng=bgТуристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още

Традиционни ястия

Източнородопски: Какво да закусим:  Гюзлеми – в Дивата ферма  Катми –...

Прочети още