Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Ден на НТЗ в Българското посолство в Холандия

Интересно събитие на „Новото тракийско злато“ за подбрана група поканени се състоя на 28 март в Българското посолство в Хага.

След близо петгодишна активна дейност в Източните Родопи проектът „Новото тракийско злато“ е на финалната права. С кратки презентации Франк Зандеринк, ръководител на екипа на НТЗ, Владислав Попов, координатор по биоземеделие и Йохан Бекхаюс, координатор по екотуризъм и комуникации направиха преглед на постиженията по проекта.

Посланик Никола Колев и Мариана Чавракова, ръководител на търговския и икономически отдел в посолството подчертаха растящия социално-икономически растеж на българско-холандските отношения. Туризмът в България се развива много бързо, расте и броят на туристите от Западна Европа, които откриват природните красоти на България и по-специално на Източните Родопи. НТЗ има съществен принос в популяризирането на Източните Родопи като първокласна дестинация за екотуризъм и туризъм сред дивата природа.

Маргит Шрьодерс от Националната пощенска лотария на Холандия, донор на проекта, беше много доволна да види положителните резултати на НТЗ и добрите отношения между българско-холандския екип на проекта и местното население.

 

Виж тук снимки

Традиционни ястия

Източнородопски: Какво да закусим:  Гюзлеми – в Дивата ферма  Катми –...

Прочети още

Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още