Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Успешно представяне на „Новото тракийско злато“ на АГРА 2014

За пети пореден път проектът „Новото тракийско злато“ участва в международнaтa селскостопанска изложба АГРА, най-важния земеделски форум в България. АГРА 2014 се състоя от 4 до 8 март в Пловдив. 479 директни и представени изложители от 22 държави демонстрираха най-модерните технологии, техника, оборудване, инвентар за растениевъдството и животновъдството, семена и посадъчен материал, софтуерни решения за агробизнеса, научни разработки. АГРА 2014 бе белязана с няколко рекорда: 7% повече изложители и увеличение на ангажираните площи с 26%, показани рекорден брой новости – 69, от които половината световни, 29% ръст на продадените билети спрямо миналогодишното издание.

Щандът на НТЗ бе разположен в палата N 3 на Международен Панаир Пловдив, където гостите получиха информационни материали по проекта и обмениха опит с производителите от Източните Родопи. Посетителите имаха възможност да опитат продукти от брашно от лимец от биофермата на Петко Ангелов в с. Рабово, вината на Йонко Тодоров и Димчо Димитров от района на Стамболово, тахан и мед от „Биотера – с. Кондово, Ивайловградско, първата биотаханджийница в България, както и тахан, билки, хляб, сладка и други продукти от Източните Родопи.

За трети пореден път биопроизводителите от мрежата на НТЗ имах свой щанд на БиоАгра и сравнително голямо пространство да представят продуктите си, като имаха възможност за пряко общуване с потребители, купувачи, търговци, заинтересовани потенциални клиенти на НТЗ-продукти и услуги. Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков отдели специално внимание на щанда на НТЗ.

Наред с представянето на НТЗ на собствения щанд на проекта фокус на БиоАгра 2014 беше също комуникацията с биозаинтересованите в България. Представители на „Новото тракийско злато“ участваха в семинара, организиран от Холандското посолство за обединенията на производители (на 6 март), в годишната среща на Българската асоциация на биопроизводителите (7 март) и в международната конференция за икономическите аспекти на биоземеделието, където НТЗ-координаторът по биоземеделие доц. Владислав Попов представи посгиженията по проекта. Петко Ангелов от мрежата на НТЗ бе номиниран за наградата „Биофактор 2014“ за неговата всеотдайна работа в производството на продукти от лимец.

На щанда на НТЗ посетители от партньори получиха брошури по биоземеделие, ПР и рекламни материали, издадени по проекта.

Представители на НТЗ дадоха серия от интервюта за медиите: Farmer.bg, БНР (София и Пловдив), Дарик радио – Пловдив, в. Агра, списанията „Агрозона“ и „АгроКомпас“.

Вечер на биохраните бе организирана за трети път от НТЗ компонента по биоземеделие и и екипа на Холандското посолство в София. Повече от 15 холандски фирми имаха срещи с български партньори, сред които производители от Източните Родопи и от мрежата на НТЗ. Гостите на вечерта имаха възможност да опитат вината на Йонко Тодоров и Димчо Димитров от Стамболово и хляб от лице на Петко Ангелов, както и да чуят техните презентации.

Екипът на НТЗ на АГРА успешно представи резултатите по проекта и имаше възможност да създаде нови маркетинг контакти и възможности за фермерите и фермерските групи на НТЗ.

 

Вижте тук интервю с доц. Владислав Попов, координатор по биоземеделие в проекта

Възстановяване на тарпан

Таксономия През 1784 г. Питър Бодърт дава на тарпана латинското име Equus ferus,...

Прочети още

Ферми и винарни

Винарска изба „Ямантиев“ - Ивайловград Избата е изцяло частна...

Прочети още