Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Семинар за разселване на елени

„Улов, транспортиране и разселване на елени“ бе темата на семинара, организиран на 1 и 2 декември в Странджа (Граматиково и Ропотамо) от Югоизточното държавно горско предприятие в сътрудничество с „Новото тракийско злато“.

В семинара участваха представители над 20 представители на ловни стопанства от цяла България. Лектори бяха д-р Джон Флетчър, управител на Reediehill Deer Farm и бивш президент на Европейската асоциация на фермерите, отглеждащи елени, както и Джулиан Стойл, управител на парка за елени в Houghton Hall от Великобритания. Те изнесоха лекции по три теми: „Управление на улова на живи елени“, „Транспортиране на живи елени“ и „Упояване на живи елени“, а през втория ден бе извършено демонстрационно улавяне на осем благородни елени от Ропотамо за разселване в Източните Родопи.

Семинарът премина при изключителен интерес и участниците бяха доволни от споделянето както на челния европейски опит, така и на осъществената обмяна на опит между българските ловни стопанства.

„Новото тракийско злато“ ще продължи да работи за повишаване на капацитета на експертите, работещи за разселване на елени.

Виж тук снимки от семинара, а тук- от заселването на новите осем елена в "Студен кладенец"

Кърджали

  Звезди искрят над древната Ахрида, родопски неугасващи звезди, а Арда...

Прочети още

Младежки Екоклуб

Опазването на „зеленото злато“ - уникалното биоразнообразие на Източни...

Прочети още