Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Годишна среща на фокус-групите на НТЗ

Петата годишна среща среща на фокус-групите на „Новото тракийско злато“ се състоя на 19 ноември в Кърджали. Постиженията през отиващата си година и нови възможности за развитие бяха в центъра на дискусиите.

Срещата бе открита от ръководителя на проекта Франк Зандеринк и от председателя на фондация Авалон Мартийн Ланкестер. Заместник-областният управител на Кърджали Муса Юсуф Сеидахмед приветства участниците в срещата. Сред гостите бяха представитиле на общини Кърджали, Ивайловград и Момчилград.

Координаторите на „Новото тракийско злато“ Христо Христов (дива природа и биоразнообразие), Михаела Кирчева (екотуризъм) и доц. Владислав Попов (биоземеделие), както и Ива Тончева (ПР и комуникации) представиха резултатите по проекта през 2013 година.

Волен Аркумбарев от БДЗП представи работата по проект „Популяризиране на Природозащитния център „Източни Родопи“ и повишаване на информираността относно природното наследство на Източни Родопи“, подкрепен от „Новото тракийско злато“.

Срещата продължи с отделни дискусии по специфични въпроси за трите компонента на проекта (туризъм, биоземеделие и дива природа). В центъра на обсъждането бяха бъдещето на НТЗ, след като финансирането от Националната пощенска лотария приключи през 2014.Виж тук снимки от срещата

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още