Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Първо представяне на ТРАНСРОДОПИ, най-новата туристическа карта за Родопите

ТРАНСРОДОПИ – най-новата туристическа карта за Родопите, беше представена за първи път на 13 ноември (сряда),  в магазин „Стената“ в София. Картата представя най-актуалната информация за вело и пешеходни маршрути от Триград до Ивайловград.

Трансродопският маршрут за пешеходен и велотуризъм е разработен за две години от „Новото тракийско злато“ в партньорство с фондация „Къща за книги и приключения“. Маршрутът тръгва от Триград и преминава на изток през Мугла, Стойките, Пампорово, Баните, язовир Кърджали, района на Студен кладенец, Ивайловград, Маджарово и завършва в Кърджали. За прокарване на трасето, освен новите отсечки, са ползвани маршрути на сдружение „Байкария“, БТС, общински екопътеки. Разделен е на 17 отсечки (дни) от 11 до 53 км. Седемнайсетте отсечки (дни) са т.нар „гръбнак“ на маршрута. Освен него са описани и локални кръгови маршрути. Маркировката на пътеката е червена - основно червени триъгълници с бяло, но има и участъци, които са маркирани с туристическата пешеходна маркировка бяло-червено-бяло.

 Трансродопският маршрут се пресича с други маршрути на дълго разстояние - Рудопия на сдружение "Байкария" и Пътят на султана, които също са представени в картата.

В картата има информация и за локални екопътеки, места за настаняване и хранене, върхове, надморски височини и изолинии, забележителности, защитени местности  и панорамни точки.

Картата е подготвена от екипа на „Новото тракийско злато“ и партньори. Отпечатана е в тираж от 1000 български и 500 английски копия.

Картата ще се продава на цена от 4 лв. до края на месец ноември 2013 ексклузивно само в магазини "Стената" и в онлайн магазина на „Новото тракийско злато“. От 1 декември 2013 цената е 7 лв. и картата ще бъде още по рафтовете на книжарници Хеликон, Сиела, Букпойнт, Книжици, магазини за спортна екипировка в София, в местата за настаняване и в информационните центрове в Източните Родопи. Всички места: ТУК

 

Виж тук снимки от представянето

„Снимай! Не убивай!“ - wildlife пленер

Заедно с партньорите ни от Фотосинтезис Ви каним заедно да уловим красотата...

Прочети още

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още