Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Конкурс за най-интересния пътепис и най-хубавата фотография „Източните Родопи – вкуси дивата природа”

Българо-холандският проект за устойчиво развитие на Източните Родопи „Новото тракийско злато” организира конкурс за най-хубава фотография и най-интересен пътепис за Източните Родопи.

Очакваме да ни разкажете за откритията си в Източните Родопи – забележителности и интересни хора, красиви местности и приятни преживявания. Темата и на двете състезания е: „Източните Родопи – вкуси дивата природа”. Очакваме във вашите пътеписи и фотографии да открием трите на елемента на „Новото тракийско злато” – дива природа, екотуризъм или биоземеделие.

Пътеписът трябва да е на български и в размер до 4 000 знака. Необходимо е да го илюстрирате с най-малко три и най-много пет фотографии, които трябва да са с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна.

В конкурса за фотографии максималният брой от един автор е 3 фотографии. Всяка трябва да е с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна и в jpg- формат.

Наградите за победителите са:

-         За пътепис (по избор на победителя):

уикенд за двама в „Дивата ферма” в с. Горно поле, община Маджарово 

или уикенд за двама в дивечовъдно стопанство Студен кладенец, община Крумовград плюс публикация в пътеводителя за Източните Родопи, който екипът на „Новото тракийско злато” подготвя за печат в началото на 2012.

-         За фотография (по избор на победителя):

уикенд за двама в дивечовъдно стопанство Студен кладенец

или безплатен фотолов в специално фотографско убежище на място за подхранване на лешояди  плюс публикация в пътеводителя за Източните Родопи.

Пътеписите и фотографиите на отличените на второ и трето място участници ще бъдат наградени с биологични продукти от Източните Родопи.

Пътеписите и фотографиите на всички победители ще бъдат публикувани на сайта на проекта „Новото тракийско злато”: www. newthraciangold.eu  и използвани за публикации – брошури, постери, банери и др за популяризация на  проекта „Новото тракийско злато”. Очакваме и фотографиите, и текстовете да бъдат предоставени за свободно публикуване като имената на авторите - победители ще бъдат упоменати. Победителите ще бъдат помолени да представят оригиналните файлове на отличените пътеписи и фотографии.

На интернет страницата на проекта можете да намерите много информация за района, неговите забележителности, местата, които можете да посетите и където да отседнете. Препоръчваме да използвате туристическата карта на Източните Родопи, която екипът на проекта изработи по-рано тази година, за да откриете своето ново тракийско злато.

Срокът за изпращането на пътеписите и фотографиите е 15 октомври 2011. Изпращайте на: office@newthraciangold.comОтличените пътеписи и фотографии ще бъдат публикувани на сайта на проекта на 1 ноември 2011.

Конкурсът е отворен за всички, без разлика във възраст и занимание, с изключение на представители на екипа на проекта и техните близки. Екипът на проекта ще се свърже само с победителите.

Кулинарен пътеводител за Източните Родопи

Знаете ли какво е гюзлеми? Опитвали ли сте заешка баница  или пълнена тиква...

Прочети още

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още