Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ се присъедини към European Rewilding Network

Новото тракийско злато“ е вече част от мрежата European Rewilding Network (ERN, Европейска мрежа да връщането на дивата природа), чието създаване бе официално обявено през октомври по време на WILD10, Световния конгрес по дива природа в Саламанка, Испания. Целта на European Rewilding Network е да бъде изградена действена мрежа на много многото инициатива за връщането на дивата природа като инструмент за опазването на околната среда и като възможност за предаване на опит и вдъхновяващи примери.

Стартът на European Rewilding Network бе обявен през юли и вече 20 инициатива, след които и НТЗ, членуват в нея: от Шотландия до Румъния и от Латвия до Испания. Териториите на районите в Мрежата надхвърлят 633 000 ха, като това не включва районите на Rewilding Europe, които се простират на други 2 180 000 ха. Online базата данни, представяща членовете на Мрежата бе направена публично достояние по време на WILD10.

Всяко от инициативи-членки на Мрежата е представила информация какъв опит би искала да сподели, както и да почерпи. През следващите седмици European Rewilding Network ще започне координирането на обмена на информация между членовете на Мрежата. В близко бъдеще ще бъдат проучени и възможностите за обучения, семинари и пътувания за обчяна на опит.

Тракийските планини (България) бяха номинирани за Rewilding Europe (Да върнем дивата природа в Европа) на 5 октомври по време на WIDL 10 и се очаква скоро да станат част от инициативата. Тракийските планини са районът на Източните Родопи, където „Новото тракийско злато“ активно работи от 2009 година.

Виж тук повече обявяването на Мрежата, а тук – как е представено „Новото тракийско злато“

Запознай се с European Rewilding Network и нейните членове на: www.rewildingeurope.com/rewilding-network/

 

 

Какво е Новото тракийско злато

"Новото тракийско злато” (НТЗ) в периода 2009-2014г е българо-холандски проект...

Прочети още

Фауната на Източни Родопи

Разнообразните естествени местообитания в Източните Родопи са дом за много...

Прочети още