Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Предприемачи от Източните Родопи вдъхновени от пътуване за обмяна на опит

            Всяка година експертите по туризъм в проекта „Новото тракийско злато” организират обучително пътуване за участващите по проекта предприемачи от Източните Родопи, ангажирани с туризъм и къщи за гости. Целта е да се запознаят с опита на собственици на къщи за гости в други райони на България. Тази година пътуването за обмяна на опит бе в района на Предела, Югозападна България в периода от 23 до 26 юни.

            12 предприемачи от Източните Родопи участваха в пътуването и бяха вдъхновени да направят подобрения в своите къщи за гости. Шестима от групата вече са участвали в подобно обучение през 2010 г в района на Странджа планина.

            Източнородопските предприемачи се запознаха с добри практики и споделиха множество идеи с хората от Предела, които развиват селски и екотуризъм в Рила и Пирин повече от 20 години. В рамките на пътуването им хрумнаха планове за разработване на нови услуги и туристически атракции в района на Източните Родопи и за използването на екологични техники при изграждането и  ремонтирането на къщи за гости.

            Като резултат от двете пътувания през 2010 и 2011 предприемачите от Източните Родопи  започват да обединяват усилията си за развитието на района им като привлекателна дестинация за алтернативен туризъм.

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г....

Прочети още

Резервати

Резерват Вълчи дол Резерватът Вълчи дол е единственият строг резерват в...

Прочети още