Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Увеличение на туристите в Източните Родопи благодарение на НТЗ

Значително увеличение на броя на туристите, посещаващи семейните хотели, къщите за гости и туристическите атракции в мрежата на „Новото тракийско злато“ в Източните Родопи е регистрирано през 2013 в сравнение с предходната година. Периодът за сравнение е януари – август.

Средното увеличение за целия район на Източните Родопи възлиза на 120 процента. Най-голямо увеличение (200%) е регистрирано в с. Горно поле (Община Маджарово) заради новата къща, чието построяване бе подкрепено от НТЗ, казва Михаела Кирчева, координатор по екотуризъм в проекта. В селата Пелевун и Поповец, както и в дивечовъдния резерват „Студен кладенец“ също е имало два пъти повече гости от 2012 година. Това са предимно екотуристи и активни хора, които са посетили Източните Родопи за екопътувания, културно-образователни екскурзии, винени и фотографски турове, фестивали, събития и др.

Данните са събрани чрез интервюта със собственици на места за настаняване от мрежата на НТЗ, както и разговори с местни туроператори, екскурзоводи и хотели. Всички те оценяват положително резултатите от работата и усилията на екипа на НТЗ да популяризира Източните Родопи чрез сайта и фейсбук-страницата на проекта, чрез издаването на карти и пътеводители, участия в изложби и фестивали.

“Тези чудесни резултати бяха постигнати с голямата помощ на проекта НТЗ, чрез който успяхме да вложим експертен опит и инвестиции в региона, да разработим туристически атракции и нови туристически продукти. Източните Родопи сега привличат повече туристи и носят повече приходи в местната икономика“, допълва Михаела Кирчева.

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още