Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Една седмица до крайния срок на конкурса „Източните Родопи – вкуси дивата природа”

Остава една седмица до крайния срок – 1 октомври - на конкурса за снимка и пътепис „Източните Родопи – вкуси дивата природа“.

Проектът „Новото тракийско злато” организира за трети път конкурс за 1) най-интересния пътепис и 2) най-хубавата фотография от Източните Родопи. Темата и на двете състезания е „Източни Родопи – вкуси дивата природа”. Пътеписите и фотографиите трябва да представят по един от трите елемента на проекта „Новото тракийско злато” – дива природа, екотуризъм или биоземеделие.

Пътеписът трябва да е на български език, в размер до 6 000 знака (без интервали) и илюстриран с най-малко три и най-много пет фотографии (минимален размер 1000 пиксела по дългата страна).

В конкурса за фотографии три е максималният брой кадри, с които може да участва един автор. Всеки кадър трябва да е с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна и в jpg- формат. Снимките трябва да се придружени с информация за точното място, където са направени.

Наградите за победителите са:

-За пътепис:

уикенд за двама в Природозащитния центърИзточни Родопи“, известен още като Центъра на лешоядите в Маджарово (1), осигурен от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Победителят ще бъде избран от петчленно жури от български експерти в НТЗ и представител на БДЗП.

-За фотография:

уикенд за двама в “Дивата ферма“ в с. Горно поле (Община Маджарово), предоставена от собствениците на къщата за гости сем. Василиеви (2).

 

Виж повече:
http://newthraciangold.eu/cmsnews.php?lng=bg&nid=331

Кърджали

  Звезди искрят над древната Ахрида, родопски неугасващи звезди, а Арда...

Прочети още

Каракачанска овца

Каракачанската овца е най-близка до дивия предшественик на домашните овце –...

Прочети още