Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ на Деня на асоциациите в Монпелие

„Новото тракийско злато“ бе представенo на традиционния Ден на асоциациите, който се организира всяка година в първата неделя на месец септември в град Монпелие, Южна Франция. Брошурата, с която проектът се рекламира, е издадена през 2012 година и представя туристическите атракции и активности в Източните Родопи.

Събитието бе организирано от кметството и общината на Монпелие и тази година събра 130 000 посетители. Участвали са 1200 действащи асоциации.

България бе представена от Българската асоциация в Монпелие ‘’Les amis de la Bulgarie’’ (Приятелите на България). Специален акцент в представянето бяха възможностите за туризъм и по-конкретно за алтернативен туризъм, които страната ни предлага. Макар и скромен, българският щанд привлече вниманието на французите. Раздадени бяха множество туристически брошури, включително тази на НТЗ, съобщи за сайта ни българската студентка във Франция Люба Станкова. Щандът е бил посетен и от кмета на града, г-жа Елен Мандру, която е опитала българска баница, приготвена от нашите сънародници.

Проектът ни изказва специална благодарност към Люба Станкова, която преведе туристическата брошура на френски език и положи усилия за популяризиране на Източните Родопи и туристическата мрежа на Новото тракийско злато.

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още