Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

„Дивият свят на Източните Родопи“ в Бургас

От днес (18 септември 2013 г.) жителите и гостите на Бургас могат да посетят изложбата Дивият свят на Източните Родопи. Тя гостува в Природонаучния музей (ул. „Фотинов“ 30), където ще остане до средата на месец октомври.

Изложбата представя снимки на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и загадъчни насекоми. Акцент е снимка на дивите коне тарпани, живели някога в Европа и заселени отново в района на Източните Родопи през 2011 година от проекта „Новото тракийско злато“.

Биоразнообразието на Източните Родопи е едно от най-богатите и запазените в Европа: включва 1962 растителни и 4329 животински вида. Намерението на изложбата е да покаже красотата на тези диви чудеса пред най-широка публика, да приближи природата до хората.

Част от снимките „Дивият свят на Източните Родопи“ са включени в издадения наскоро пътеводител Кросбил за Източните Родопи (на английския език), предназначен за природолюбители, орнитолози и екотуристи.

Изложбата е организирана от фондация „Новото тракийско злато – България“ в сътрудничество с холандската фондация Кросбил Гайдс и Българска Фондация Биоразнообразие, както и с медийното партньорство на Vesti.bg.

Изложбата беше представена с голям успех в София, Кърджали, Благоевград, в Посетителския и информационен център на Националния парк „Рила“ и в Дирекцията на Природен парк „Беласица“.

 

Очакваме Ви на откриването на изложбата на 19.09.2013 (ЧЕТВЪРТЪК) от 17.00 часа в Природонаучния музей Бургас.

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още

Приключения в Родопите

От 2014 г следете актуални програми и приключения в Родопите на...

Прочети още