Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Денят на лешоядите в Маджарово

Природозащитният център „Източни Родопи“ в Маджарово посрещна над сто души на 7 септември 2013 - Международния ден на лешоядите. Любители на природата от цялата страна можаха да се запознаят отблизо с тези величествени птици. Прожекции на филми и беседи, разказващи за живота на неуморните санитари и опасностите, които тегнат над тях събудиха интереса на малки и големи. Деца нарисуваха любимите си лешояди.

Най-запомнящ се за всички обаче ще остане мигът, в който над скалните зъбери се понесоха силуетите на първите белоглави и египетски лешояди. Те запленяваха любопитните посетители не само със своите размери, но и с лекотата на полета и величественото си излъчване. В края на празничния ден Природозащитният център изпрати своите гости с много усмивки и добри пожелания и с обещанието да се завърнат отново, защото невероятната природа на Маджарово и лешоядите докоснаха сърцето на всеки. Сред многобройните пожелания в книгата за впечатления един млад природолюбител написа „Пожелавам си в България да има повече лешояди“! Ние също се присъединяваме към това пожелание.

Тази година отбелязването на празника се осъществи в рамките на проект „Популяризиране на Природозащитен център „Източни Родопи“ и повишаване на информираността относно природното наследство на Източни Родопи“  подкрепен от проект „Новото тракийско злато“ и в сътрудничество с проект LIFE+ „Помощ за египетския лешояд“ (LIFE10 NAT/BG/000152).

Виж тук снимки

Ферми и винарни

Винарска изба „Ямантиев“ - Ивайловград Избата е изцяло частна...

Прочети още

Каракачанска овца

Каракачанската овца е най-близка до дивия предшественик на домашните овце –...

Прочети още