Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

„Дивият свят на Източните Родопи“ в Беласица

Изложбата Дивият свят на Източните Родопи“ е вече в Природен парк „Беласица“. Можете да я видите в дирекцията на парка (с. Коларово 2880, община Петрич, ул. ”Беласица” № 14) всеки работен ден от 9 до 17,30 часа до 15 септември.

Изложбата представя снимки на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и загадъчни насекоми. Акцент е снимка на дивите коне тарпани, живели някога в Европа и заселени отново в района на Източните Родопи през 2011 година от проектаНовото тракийско злато.

Биоразнообразието на Източните Родопи е едно от най-богатите и запазените в Европа: включва 1962 растителни и 4329 животински вида. Намерението на изложбата е да покаже красотата на тези диви чудеса пред най-широка публика, да приближи природата до хората.

Част от снимките „Дивият свят на Източните Родопи“ са включени в издадения наскоро пътеводител Кросбил за Източните Родопи (на английския език), предназначен за природолюбители, орнитолози и екотуристи.

Изложбата е организирана от фондация „Новото тракийско злато – България“ в сътрудничество с холандската фондация Кросбил Гайдс и Българска Фондация Биоразнообразие, както и с медийното партньорство на Vesti.bg.

Изложбата беше представена с голям успех в София, Кърджали, Благоевград и в Посетителския и информационен център на Националния парк „Рила“. Предстои да бъде показана в Бургас и на др. места.

 

Виж тук снимки

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още

Пътеводител на Източните Родопи

Посетете Източните Родопи и използвайте този сайт, за да изберете къде да...

Прочети още