Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Farmhopping – възможност за биопроизводителите от Източните Родопи

Farmhopping - онлайн платформа, която свързва директно фермите, които се занимават с традиционно и биоземеделие, с хората от града, е чудесна възможност за био- и в преход производителите от Източните Родопи от мрежата на „Новото тракийско злато“.

Дивата ферма“ на Бети и Николай Василиеви в с. Горно поле, Община Маджарово вече членува във Farmhopping. „Дивата ферма“ е една от двете моделни биоферма в рамките на проекта „Новото тракийско злато“ и част от мрежата на НТЗ. От проекта се надяваме, че и други производители от Източните Родопи ще се присъединят към платформата и ще се възползват от преимуществата, които тя предоставя.

Платформата представлява стопанства с устойчив модел на развитие и създава виртуално общество, за да могат фермерите да споделят труда си със своите поддръжници (така наречените farmhopper-и).

Регистрацията във farmhopping е напълно безплатна и за ферми, и за потребители. Вижте тук сайта на платформата. Farmhopping предоставя на фермерите възможност директно да продават продукцията си на крайния потребител, като по този начин премахва посредника и увеличава приходите им. От една страна, платформата предоставя достъп до нови клиенти, а така и допълнително финансиране, а от друга, улеснява процеса на комуникация с вече съществуващи клиенти.

Идеята на платформата е да въвлече потребителя във фермерското ежедневие и да го ангажира емоционално, като така го направи съпричастен. Същевременно фермерите получават достъп до интелектуалните и финансовите ресурси на по-голяма маса хора, като всеки може да вземе активно участие в решаването на проблемите й като приложат своята експертиза, разказва Роси Митова от Farmhopping.com в юнския брой на списание „Органично“.

Вижте повече тук и тук.

Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още

Кулинарен пътеводител за Източните Родопи

Знаете ли какво е гюзлеми? Опитвали ли сте заешка баница  или пълнена тиква...

Прочети още