Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Международен фестивал „Перперикон 2011”

Единадесетото издание на Международния фестивал „Перперикон 2011” ще се състои от 20 до 25 юни. Откриването е днес в Драматично-кукления театър „Димитър Димов” в Кърджали.

 

Сред най-интересните заглавия в програмата е представлението „Монолог с куфар” на Герасим Дишлиев, ученик на прочутия френски мим Марсел Марсо. Други акценти от афиша на фестивала са "Зимна приказка", постановка на „Сфумато” и "Тримата мускетари" на театър „София”.

 

Ансамбъл "Афетуозо" - София ще изпълни в кърджалийския музей ренесансова и барокова музика. Две изложби - фотографска и керамика - ще гостуват във фоайето на ДКТ "Д. Димов".  Ще има и две представяния на книги - премиери на стихосбирката на д-р Йорданка Господинова "Самодивски скали" и на книгата на Пламен Панов "Всичките мои лъжи".


Фестивалът "Перперикон 2011" ще бъде закрит в свещения град на траките Перперикон на 25 юни с хепънинг, част от който е възстановката на битка между римляни и траки.

 

Организатори на фестивала са Сдружение „Перперикон – Мелпомена”, Министерството на културата, театър  „Димитър Димов” и община Кърджали.

Каракачанска овца

Каракачанската овца е най-близка до дивия предшественик на домашните овце –...

Прочети още

Трансродопи - маршрут за пешеходен и велотуризъм

Маршрутът тръгва от Триград през Кърджали стига до Ивайловград. Връща се обратно...

Прочети още