Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Кражба попречи на участието на НТЗ на Узана - 2013

Нагла кражба попречи на участието на „Новото тракийско злато“ на Узана поляна фест – 2013 (12 - 14 юли). Всички източнородопски биопродукти, инфоматериали за Източните Родопи, пътеводители и карти, с които "Новото тракийско злато" възнамеряваше да участва на фестивала са били откраднати късно снощи от щанда на проекта.

 Екипът на проекта е много разочарован. Това щеше да е първото участие на НТЗ на фестивала на зелените идеи със собствена шатра. Организаторите имаха ангажимент за охрана, който обаче не беше изпълнен. И макар да е тяхна, а не на проекта вината, „Новото тракийско злато“ се извинява на всички, които имаха намерение да дойдат на нашия щанд и да се докоснат до Източните Родопи.

 Кражбата попречи гостите на Фестивала да опитат биопродукти от мрежата наНовото тракийско златов Източните Родопиовче сирене от с.Пелевун, вино от с.Поповец, Стамболовско, ядки, сусамов тахан и мед, които щяха да бъдат предложени за дегустации на биопазара на през трите дни на Узана 2013. НТЗ планираше гостите на Фестивала да получат на щанда на НТЗ и множество материали на тема „Приключенски, селски и екотуризъм в Родопите", както и да могат да си купят картата и пътеводителя за Източните Родопи, издадени от НТЗ, и Кросбил пътеводителя (на английски език) за българската и гръцката част на планината, издаден през април.

 

Картата и пътеводителите можете да си купите от онлайн магазина на сайта на НТЗ:

http://newthraciangold.eu/shop.php?lng=bg

 Вижте тук за възможните за екотуризъм в Източните Родопи

Защитена местност “Черната скала”

ЗМ Черната скала е с площ 893,70 ха.  Обявена със заповед РД-473 от 11.07.2001 г. на...

Прочети още

Природни феномени

Вкаменената гора   Местоположение: Намира се в землището на село Равен...

Прочети още