Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ в Годишника на АРК за 2012

Поредица от материали за дейността на „Новото тракийско злато“ и красивия район на Източните Родопи са публикувани в Годишника на АРК за 2012 година JaARKrant 2012 (на холандски). АРК – съвместно с Авалон – е холандската организация, която активно работи по проекта НТЗ в България.

Пътеводителят за Източните Родопи, издаден от НТЗ, е представен на първа страница с текст и снимка на корицата.

Има още статии за откриването на новата „Дива ферма“ в с. Горно поле (Община Маджарово), за създаването на фондация „Новото тракийско злато – България“, за наградата „Зелена ябълка“, с която НТЗ беше отличен за екотуризъм.

Една от публикациите е за новото укритие за наблюдение на дивата природа в дивечовъдното стопанство „Студен кладецец“, изградено с подкрепата на НТЗ. Ръководителят на екипа на НТЗ Франк Зандеринк отговаря и за програмата на АРК за  стажовете на студенти по екология и туризъм. Миналата година 52 студенти са кандидатствали за стаж в различните проекти, изпълнявани от АРК. Тим Асбройк е сред малцината щастливци, които имаха възможност да работят в Източните Родопи в рамките на компонента дива природа. Той споделя за Годишника спомените си от прекараните в райони три незабравими месеца.

“Злато, което можеш сам да откриеш, почувстваш, вкусиш, отпиеш, помиришеш и да му се насладиш... Всичко това в едно е новото тракийско злато в Източните Родопи“, казва за изданието Ива Тончева, експерт по ПР и комуникации в проекта.

Виж тук JaARKrant 2012

Пътеводител на Източните Родопи

Посетете Източните Родопи и използвайте този сайт, за да изберете къде да...

Прочети още

Първата биотаханджийница в България

Първата биотаханджийница в България - Биотера – Ивайловград ООД, бе открита на...

Прочети още