Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Лекция за развитието на устойчив туризъм в Източните Родопи

 

Координаторът на НТЗ по екотуризъм Михаела Кирчева изнесе на 9 май лекция пред ученици от СОУ "Отец Паисий” в Кърджали на тема "Приключения сред природата и развитие на устойчив туризъм в Източните Родопи".

Тя представи концепцията на проекта “Новото тракийско злато“ и най-значимите резултати в компонента екотуризъм: издаването на пътеводители, представянето на района на туристически изложения, организирането на журналистически турове, разработването на туристически атракции и нови туристически продукти, маркирането на Трансродопски веломаршрут, който свързва Източните и Западните Родопи, и много други.

“Говорихме за необходимостта самите ние като местни жители да оценяме това, което притежаваме и да пазим природата, защото само чистата природа привлича екотуристи”, обясни Михаела Кирчева. Тя представи възможностите учениците да имат практики и стажове в „Новото тракийско злато“, да се включват в теренни акции - за маркиране на пътеки, за почистване на екопътеките и язовирите, за опазване на биоразнообразието.

 

 

Lecture

Lecture in school

Пътеводител на Източните Родопи

Посетете Източните Родопи и използвайте този сайт, за да изберете къде да...

Прочети още

Каракачанска овца

Каракачанската овца е най-близка до дивия предшественик на домашните овце –...

Прочети още