Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Министър и посланик получиха Кросбил пътеводител за Източните Родопи

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов и холандският посланик Карел ван Кестерен бяха първите официални лица, които получиха Кросбил пътеводителя за Източните Родопи. Колегата ни в „Новото тракийско злато“ Йохан Бекхаюс им връчи пътеводителя в началото и края на Оранжевия велотур в София на 26 април.

Велотурът започна от Холандското посолство и завърши в Градинката на Кристал, където участниците в тура разгледаха изложбата на НТЗ „Дивият свят на Източните Родопи“.

Изложбата, в която има и снимки от пътеводителя Кросбил“ представя неповторимото биоразнообразие на Източните Родопи, едно от най-богатите в Европа. Изложбата преминава при голям интерес. Жителите и гостите на София могат да я видят до 8 май. По-късно изложбата ще бъде показана и в Кърджали.

Началото на изложбата съвпадна със Зелени дни 2013 (25 – 28 април), където „Новото тракийско злато“ традиционно има щанд.

Фотогалерия в Dnevnik.bg, в която са включени част от снимките в изложбата, събира голямо одобрение и много положителни коментари. Снимки, представящи дивият свят на Източните Родопи, предстои да бъдат поместени в специална фотогалерия във Vesti.bg, медиен партньор на изложбата.

Виж тук момент от връчването на пътеводителя на министър Попов, а тук – снимки от Оранжевия фототур пред изложбата за Източните Родопи

Екопътеки

Екопътека от Болярци до ПерпериконОбцина Кърджали, Източни РодопиПреди...

Прочети още

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още