Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Отново награди за винопроизводители от НТЗ на Винария 2013

Двама винопроизводители от мрежата на „Новото тракийско злато“ (НТЗ) бяха отличени на Винария 2013 в конкурса 'Изборът на потребителя':

- 1-ва награда в категория червени вина за виното 'Царева поляна' (Каберне Фран и Каберне Совиньон) за Димчо Димитров (с подкрепата на фирма Блок Стен БГ Стандарт на Йонко Тодоров);  и
- 3-та награда в категория червени вина за виното 'Токмакли' - Каберне Фран на фирма Блок Стен БГ Стандарт за Йонко Тодоров. Вино на Тодоров бе отличено и на миналогодишната Винария.

Проектът “Новото тракийско злато” бе поканен отново да участва в международните изложения на „Фудтех“ и „Винария“, които се състояха от 3 до 6 април в Пловдив. Поканата бе специално признание за успешното представяне на проекта на БиоАгра преди месец.

На щанда на проекта бяха изложени продукти от три големи партньора на НТЗ: „Джем и Джем“ ООД, производител на конфитюри, между които и първата серия шипков и ягодов мармалад от района на Източните Родопи, „Блокстен БГ Стандарт”, ръководена от производителите на биогрозде и вино Йонко Тодоров и Димчо Димитров, месопреработвателното предприятие „Асеновград“, за което проектът очаква да започне да преработва биосертифицирано овче и телешко на производители от Източните Родопи.

 Димо Карабоюков, производител на биовина и ракия от района на Стамболово, представи НТЗ на щанда на Сдружение “Устойчиво общество” и списание „Органично”. Сдружението организира в три поредни дни и работилница 'Сготви си здраве', на която специален гост бе Благовеста Василева от демонстрационна биоферма на НТЗ в село Горно поле, община Маджарово. Тя обясни и показа как се правят типични източнородопски ястия с биопродукти.  
В продължение на три дни на Винария 2013 посетители дегустираха храни и вина, за да определят най-добрите български продукти, представени на изложенията. На щанда на НТЗ посетителите можеха да опитат вино от биогроздето на Йонко Тодоров, салами и сладка от други производители-партньори в НТЗ, както и да се запознаят с развитието на проекта.

Представители на проекта използваха възможността за създаването на множество нови контакти с български и международни фирми.

Трансродопи - маршрут за пешеходен и велотуризъм

Маршрутът тръгва от Триград през Кърджали стига до Ивайловград. Връща се обратно...

Прочети още

Перперикон – Археологически комплекс

Местоположение: Комплексът се намира на 20 км североизточно от гр.Кърджали,...

Прочети още