Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Източните Родопи в ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2013

Кърджали и Хасково - двата областни центрове в Източните Родопи, се включиха в "Часът на Земята" 2013 на 23 март от 20.30 до 21.30 часа. Други два града в района - Златоград и Кирково, също се присъединиха към инициативата, организирана от природозащитната организация Световен фонд за дивата природа (WWF).

В „Часът на Земята“ 2013 участваха рекорден брой български градове и общини – 103.

Тази година общините и градовете, участващи в кампанията „Часът на Земята", са двойно повече спрямо миналата година, съобщи Яна Събева от WWF. Това е знак според нея, че тази кампания се превръща в традиция и все повече хора са склонни в рамките на този час, а и след това да се замислят.

В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2012 г. в кампанията участваха 7000 града в 152 страни по целия свят.

В България Часът на Земята се провежда от 2009-а, като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. През 2012 г. в инициативата участие взеха 74 града.


Виж тук още информация

Природни феномени

Вкаменената гора   Местоположение: Намира се в землището на село Равен...

Прочети още

Защитени зони по Натура 2000

Централно място в политиката на ЕС за опазване на природата и биологичното...

Прочети още