Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ работи по укритие за фототуризъм в Ивайловградско

Експертите на „Новото тракийско злато“ Христо Христов (биоразнообразие) и Михаела Кирчева (екотуризъм) заедно с фермера Тодор Митков - партньор от мрежата на НТЗ, обходиха на 5 март три места в Ивайловградско в търсене на най-подходящото място за изграждане на укритие за фотографски туризъм.

Избрано бе място край с. Костилково, като бяха отчетени фактори като откритост на терена, лесен достъп, подходящи условия за излизане от укритието и т.н., съобщи за сайта на НТЗ Михаела Кирчева. Укритието ще бъде изградено от дървени плоскости с подходяща изолация и санитарен възел. В района ще могат да се снимат лешояди на подхранване,  лисици и чакали, както и стадо каракачански коне, създадено по проекта „Новото тракийско злато“.

Извън услугата "фотографски туризъм" Михаела и Тодор имат предвид подходящо място за изграждане на наблюдателна точка, от която конете ще могат да се наблюдават по време на водопой. В района на мястото, където конете пасат, има също изоставени военни окопи, които могат да се превърнат в интересна туристическа атракция. Тези услуги ще са обвързани и с отдаване под наем на бинокли, велосипеди, мобилни укрития, екскурзоводски беседи и др, които ще носят допълнителни приходи в местната икономика.

 

Виж тук още възможности за фототуризъм в Източните Родопи, а тукза карачанските коне

Възстановяване на елен лопатар

„Новото тракийско злато“, Националното ловно рибарско сдружение – Съюз...

Прочети още

Родопско късорого говедо

Родопско късорого говедо е най-малобройната порода говеда в България. То е...

Прочети още