Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Списание „Усури“: Напред към Ивайловградско

Назад към природата. Напред към Ивайловградско“. Под това заглавие списание „Усури“ помества в януарския си брой статия на Ива Тончева от екипа на „Новото тракийско злато“ за красивия район на Ивайловград, опазената му природа и неговите гостоприемни хора.

 Назад към природата. Призивът на просветителите е по-актуален от всякога макар и с друго измерение. Назад към природата заради изгубената в материализма и свърхпотреблението свобода. Лесно е да се каже назад. Но тогава накъде напред?

Тръгнете на юг, към Ивайловградско. Ще ви пленят гледките. Хълмовете са с мека заобленост, в които очите си почиват, а душата се зарежда. Ще ви пленят и хорататопли, усмихнати, спокойни, пише авторката.

 Като Миро Хусков от с. Плевун, младо момче, загърбило големия град и гурбетчийството, за да се захване с овце. Семейството започнало с 26 овце, днес вече имат 300. Не че е лесно, но пък Миро вижда повече предимствапочти цял ден си сред природата, никой не те командва, работиш за себе си. МировотоНазад към природата!, вече се измерва с крачките поПътя на сиренето. На туристи и гости Миро показва как млякото става сирене и масло. Нещо толкова обикновено преди години днес вече е туристическа атракция.Нарисувай ми една овца, молеше Малкият принц. При Миро в Плевун децата могат да видят, да пипнат, да нарисуват овца, а по-смелите дори се пробват да я издоят. Това е единствената такава овцеферма в България!

 Виж тук пълния текст на статията

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още

Първата биотаханджийница в България

Първата биотаханджийница в България - Биотера – Ивайловград ООД, бе открита на...

Прочети още