Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Маршрут „Момина скала“ край Маджарово

Експертите на „Новото тракийско злато“ Христо Христов, Михаела Кирчева и Стефан Аврамов събраха GPS- информация за маршрута „Момина скала“, който тръгва от Маджарово, минава по границата на защитена местност „Момина скала“ и покрай река Арда се връща обратно в Маджарово. Маршрутът ще влезе в пътеводителя Кросбил за Източните Родопи, който холандски експерти от едноименната фондация подготвят в момента.

Напролет част от маршрута ще бъде премаркирана. Цветовете на маркировката на „Момина скала“ ще са бяло-жълто-бяло-синьо, за да се отличава от другите екопътеки в този район.

Маршрутът „Момина скала“ предлага прекрасни гледки към Източните Родопи и богата палитра от диви цветя и животни. Тук има от всичко по малко - находища на орхидеи и люляк, полускъпоценни камъни – аметисти, ясписи и кварц, диви коне, реещи се в небето лешояди, родопско късорого говедо, влечуги, костенурки и мн.др.

Кросбил-пътеводителят за Източните Родопи (само на английски език) ще включва маршрути в българската и гръцката част на планината. Очаква се да излезе през пролетта на 2013. Предназначен е за запалени природолюбители.

Виж тук снимки от работата на експертите на НТЗ

 


Младежки Екоклуб

Опазването на „зеленото злато“ - уникалното биоразнообразие на Източни...

Прочети още

Защитени зони по Натура 2000

Централно място в политиката на ЕС за опазване на природата и биологичното...

Прочети още