Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ подкрепя кампанията за пойните птици „Зрънце любов“

Стотици българи се включиха в кампанията на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”. Много хора съобщават, че са поставили собствена хранилка пред блока или в парка.

 БДЗП организира обучения и работилници за изработване на хранилки сред ученици и деца от цялата страна. Вече са събрани и близо 90% от сумата за закупуване на семена за поддържане на хранилки в цялата страна. Това става в платформата „За България”, където всеки може да дари колкото прецени за каузата - http://zabulgaria.org/

Около нас живеят много красиви птици, които обикновено не забелязваме в забързаното си ежедневие. Големият синигер, синият синигер, горската зидарка, врабчетата, червеношийките, чинките, сойките, черешарките и много други птици не отлитат на юг и остават да зимуват с нас. Ние можем да им помогнем да оцелеят през зимата, като им предложим храна. Всеки от нас може да направи и да постави своя хранилка от стара пластмасова бутилка, която да пълни със суров слънчоглед, призовават от БДЗП.

Новото тракийско златоподкрепя инициативата на БДЗП и също отправя призив колкото се може повече хора да се включат в нея. В Източните Родопи, където проектът активно работи, са установени 278 вида птици - близо 70 % от птиците в България. Орнитологичното богатство на Източни Родопи превръщат това място в рай за любителите на птиците.

Вижте как можете да направите и поддържате хранилка: http://bspb.org/campaigns

Вижте тук за птиците в Източните Родопи

сн. Цв. Нешева
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още