Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Предстои отварянето на Туристически информационен център в Стамболово

Туристически информационен център ще бъде изграден в Стамболово по проекта „Туриновейшън“, финансиран по Мярка 313 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Основната цел на проекта е да се подобри качеството на живот на населението на община Стамболово чрез осъвременяване на туристическата инфраструктура, развитие на интегрирани туристически продукти и провеждането на активен маркетинг.

Електронен гид за основните туристически обекти ще има в новия туристически център в с.Стамболово, в интерактивната изложба "Биоразнообразието в долината на река Арда" в Долно Черковище и в Трансграничен център за еко- туризъм в с.Тънково. Той ще включва електронен каталог със снимкови изображения, подробен текст за всеки културен и екологичен обект на територията на общината и съседните общини.

Предвижда се и изложба, представяща туристически атракции и местни забележителности, екологични пътеки в Източните Родопи, мегалитни паметници, народни традиции и обичаи в селата на общината.

На ключови места ще бъдат монтирани 12 информационни и 7 пътеуказателни табели.

Стамболово е една от петте целеви общини, в която проектът „Новото тракийско злато“ работи много активно. Последната среща на фокус-групите и екипа на проекта през ноември 2012 беше със състоя в с. Стамболово и бе приветствана от зам.-кмета Марем Черибашлъ.

 

Виж тук съобщение на сайта на Община Стамболово

Виж тук туристически маршрути в Общината

Трансродопи - маршрут за пешеходен и велотуризъм

Маршрутът тръгва от Триград през Кърджали стига до Ивайловград. Връща се обратно...

Прочети още

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още