Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Електронна информация за екотуризма в Кърджали

Регионалната дирекция по горите (РДГ)– Кърджали ще постави на три места в града информационни киоски, 32-инчови монитори от типа тъч скрийн, чрез които жителите и гостите на града ще получат информация за възможностите за екотуризъм в района.

Това ще бъде направено по проект за насърчаване на екотуризма, в който освен РДГ-Кърджали участват още гръцката община Авдера и Сдружение Бизнес информационен и консултантски център – Сандански. Финансирането е от Европейския фонд за регионална развитие, като има и съфинансиране от страните, участващи в Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013. Целта на проекта е да популяризира екотуризма и да създаде интегрирана екотуристическа дестинация между България и Гърция.

66 туристически обекта от Кърджалийско бяха представени наскоро на информационен форум в Сандански. Сред най-известните са Перперикон, пещерата Утроба, Татул, Моняк, Устра.

Все още малко познати на туристите са резерватите „Чамлъка“ в Джебелско, „Боровец“ в Момчилградско, „Казълчерпа“ в Чернооченско и „Вълчи дол“ в Крумовградско, както и защитените местности Юмрук скала, Гюмюрджински снежник, Рибино и Орешари. Дивечовъдният участък „Студен кладенец“ и Държавното ловно стопанство „Женда“ освен ловен туризъм предлагат и фототуризъм.

 

Виж още за информационната среща

Туристически забележителности

Тази част на сайта описва богатствата на Източните Родопи. Като говорим за...

Прочети още

Защитени местности

Защитена местност “Патронка”    Патронка се намира на южния...

Прочети още