Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Източните Родопи в книгата „Преди забравата“

Десет са историите за Родопите, които журналистът от Българското национално радио Румен Стоичков представя в новата си книга с пътеписи и репортажи „Преди забравата“, която бе представена на два пъти в София – на 7 декември по време на Панаира на книгата и на 10 декември в софийски клуб. „Перлата“ сред тях е „Маджароволегенди от гърлото на вулкана, публикувана в сп. „Гъливер“ през 2005 година.

„Маджарово“ е озаглавен и пътеписът, с който Румен Стоичков спечели второто място в тазгодишното издание на конкурса „Източните Родопи – вкуси дивата природа“, организиран от „Новото тракийско злато“.

Румен Стоичков получи много поздравления за книгата си. Ива Тончева от екипа на „Новото тракийско злато“ пожела на всички гости на събитието да открият Източните Родопи – както чрез книгата, така и с очите и сърцето си, когато отидат в района. Румен се надява отличеният от „Новото тракийско злато“ да влезе в негова следваща книга.

Румен Стоичков открива Маджарово и Източните Родопи при журналистическо пътуване преди десетина години. Журналистическата му работа го е завела на много интересни места в България и по света, но и до днес пази незабравими спомени за Източните Родопи - срещите с Бети и Ники от "Дивата ферма", приключенията с лодка и водно колело по Арда, гледката към реката откъм с. Горно поле. С часове може да ви говори за красотите на Ивайловградско.

Винаги, когато има възможност, Румен тръгва към Източните Родопи. Впечатленията му са излъчвани по БНР, както и отпечатвани в много издания.

 


Румен Стоичков с грамота от НТЗ

Традиционни ястия

Източнородопски: Какво да закусим:  Гюзлеми – в Дивата ферма  Катми –...

Прочети още

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още