Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

161 белоглави лешояди бяха преброени в Източни Родопи

По време на осмото поредно преброяване на белоглавите лешояди на Балканите, което бе организирано на 1 декември 2012, в долината  на р. Арда бяха преброени 161 белоглави лешояда. Миналата година броят им бе 150.

Организатор на преброяването е Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) в партньорство с природозащитни организации от България, Сърбия и Гърция.

18 екипа участваха в преброяването на лешоядите в Източни Родопи. Сред тях бяха  членовете на Екоклуба  при читалище „Обединение” - гр. Кърджали и експертът по дива природа на проекта „Новото тракийско злато“ Христо Христов. Те преброяваха белоглави лешояди в района на Защитена местност Големия сипей.

Преброяването на лешоядите в Източни Родопи бе част от природозащитна бригада, организирана от БДЗП в Природозащитния център „Източни Родопи” с финансовата подкрепа на „Новото тракийско злато”. В нея се включиха над 40 доброволци. В периода 30 Ноември – 2 декември те довършиха ремонта на площадката за подхранване на лешояди край град Маджарово, почистиха туристическата инфраструктура в района и участваха в преброяването на белоглавите лешояди по долината на река Арда.

Виж тук информацията на БДЗП за преброяването, а тук – за природозащитния лагер

Снимки от преброяването на Големия сипей виж тук

Винопроизводители, винарни и дегустации

Винарна Тракия в село Поповец Дядо Димовото домашно вино е на пазара от 2012г....

Прочети още

Проект Слънчевата ферма

Проект "Слънчевата ферма - учене чрез преживяване" Център Ринкър към...

Прочети още