Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

Със SmartBirds в Източните Родопи

Ако сте при Маджарово, Студен кладенец, Крумовица, Бяла река, язовир Ивайловград и в други защитени зони по НАТУРА 2000 в Източните Родопи, вече имате прекрасно средство да разпознаете богатството от птици, което виждате.

Първото природозащитно приложение за смартфони SmartBirds съчетава определител за птици, електронен дневник за наблюдения и информация за Натура 2000 места в България.

SmartBirds е първото в България и едно от малкото в света приложение за смартфони и други мобилни устройства за определяне на птиците. То представя всички 269 птици, гнездящи в България. Приложението съдържа снимки на птиците, карти с разпространението им в България и информация за това как изглеждат, с какво се хранят, какви местообитания предпочитат и къде в България могат да бъдат наблюдавани. Включена е също кратка информация за тяхното размножаване, периодите на миграция, природозащитния им статус и заплахите, които ги грозят.

Приложението е подходящо както за специалисти с богат опит в определянето на птиците, така и за начинаещи бърдуочъри.

Приложението работи под операционна система Android и може да бъде изтеглено безплатно на www.SmartBirds.org или от Google Play.

Приложението е създадено от Българско дружество за защита на птиците с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.

 

Вижте тук повече

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още

Българско сиво говедо

Българско сиво говедо е стара местна притивна порода. Според краниологични...

Прочети още