Контакти

Избери език

Български
Намери
Бюлетин

Запишете се за последната информация по проекта

НТЗ на Беглика 2012

Много туристи-природолюбители и представители на природозащитни организации преминаха през щанда на Беглика Фест 2012 (17-19 август), където се представи „Новото тракийско злато“ (НТЗ). Те си взимаха материали по проекта и имаха възможност да разговарят с координатора по екотуризъм Михаела Кирчева и експерта по биоразнообразие Стефан Аврамов.

Щандът на НТЗ беше в една шатра с фондация „Биоразнообразие“, мандра от Стара Загора и Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд в България.

Това, което привлича най-много посетителите на всеки щанд, са биопродуктите, сувенирите и играчките. На почит са екопродуктите, но и тези, на които обаче чрез екоидеи е даден втори живот.

В рамките на Фестивала бе представена изложба, посветена на редките и защитени пеперуди в България. Бяха организирани детски игри на пеперудена тема – рисуване, оцветяване, изработване на пеперудени маски и сувенири и др.

Беглика Фест е място за обмен на екоидеи и добри практики за опазване на околната среда и живот в хармония с природата. Във Фестивала участваха много колеги и партньори по проекта „Новото тракийско злато“ – Байкария, Къща за книги и приключения, Слънце и Луна.

Вижте тук фотоисторията на Михаела Кирчева за Беглика 2012

Традиционни ястия

Източнородопски: Какво да закусим:  Гюзлеми – в Дивата ферма  Катми –...

Прочети още

Маджарово

Маджарово е малък град, разположен в североизточната част на Източните...

Прочети още